fredag 4 mars 2011

Brownie med After Eight

En kollega till mig bjöd på det mest fantastiska Brownie med After Eight för några månader sedan. Självklart bad jag om receptet. Bakade dem själv för två veckor sedan och bara njöt. Lagom stora bitar och perfekt som en lite godsak efter middagen.

Här kommer receptet:
  • 3 st ägg
  • 140 gram smör (smält)
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 stor förpackning med After Eight
  • florsocker
Så här gör du:
Blanda vetemjöl, kakao och salt tills det är klumpfritt.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker på hög fart i några minuter.
Sänk hastigheten och tillsätt de smälta smöret och mjölblandningen.
Vispa tills det blir klumpfritt.
Häll ut smeten i en smord fort ca. 20 * 20 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen på 170 grader i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter.
Lägg sedan på After Eight ovanpå.
Kyl kakan och pudra med florsocker och skär den i lika stora bitar som After Eight bitarna är!

Klar att av njuta!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar