söndag 24 maj 2009



I Sörmland är det rabarberfestival just nu. Härliga goda rabarber äts överallt, det är pajer, marmelader, saft ja till och med rabarberkorv har jag ätit. Själv har jag skördat mina första rabarber och håller på att safta för fullt.

Här är receptet på Rabarber saft med citron:

  • 3 kg rabarber
  • 3 citroner
  • vatten
  • 7 dl socker till varje liter saft

Tvätta och skär rabarbern i bitar lägg dem i en stor kastrull. Skär citronerna i tunna skivor och blanda med rabarbern. Häl på så mycket kokande vatten att blandningen täcks nätt och jämt. Sätt på locket på kastrullen och låt stå och dra i 4 dygn. Sila sedan saften genom en duk. Mät upp saften och rör i rätt mängd socker. Koka i 20 minuter och skumma sedan av. Häll upp saften på varma flaskor!

1 kommentar:

  1. Rabarbersaft, heter det ju;särskrivningar är ett oskick!

    SvaraRadera